Създава се специализирано звено  по културното наследство към полицията, съобщи

...
Създава се специализирано звено  по културното наследство към полицията, съобщи
Коментари Харесай

Велислав Минеков: Създаваме звено по културното наследство към полицията

Създава се профилирано звено  по културното завещание към полицията, заяви пред бТВ служебният министър на културата Велислав Минеков.   

Той посочи, че през днешния ден от Министерството на културата и академията на Министерство на вътрешните работи са почнали работа по подобен профилиран състав. По думите му, сходни полицейски сформира има по целия южен фланг на Европа. Минеков добави, че още предходните два служебни кабинета са подхванали нужното, с цел да се образоват български чиновници в чужбина.

„ В ръцете на полицията ще бъде цялото ни културно-историческо завещание “, уточни Минеков.

Той разяснява, че няма пояснение за връщането в държавния бюджет на неусвоени средства от Министерството на културата  и че е в потрес от тази обстановка.

По думите му, бездействието на предходния екип на МК, довело до неусвояването на средствата, е нелогично.  

Минеков разясни, че при предходния му мандат в МК е бил заложен бюджет за просвета със 184 милиона лв. спомагателна дотация, от която постоянното държавно управление е отпуснало 98 млн., а от тях две трети не са изразходвани.

Средствата за финансови разноски е трябвало да бъдат  90 милиона, понижени са на 55 милиона, от които са изразходвани нула %, добави служебният министър.  

По думите му, в този момент се търсят способи тези пари да бъдат усвоени като се съблюдава законът. Проблемът е, че процедурите по възможни публични поръчки може да продължат до Коледа и с идването на ново държавно управление да се върнат от нула.  
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР